Object Oriented Programming

Anunturi

Verificati aceasta sectiune daca ati auzit zvonuri ca nu se tine vreun seminar sau laborator. Daca vestea nu apare aici, posibil sa nu fie adevarata. Re-accesati pagina mai tarziu sau trimiti-mi un email daca nu sunteti siguri.

27.05.2019 – Maine, 28 mai, nu se tin consultatii.

20.05.2019 – Maine, 21 mai, nu se tin consultatii.

16.04.2019 – Astazi nu se tin consultatii.

31.03.2019 – Consultatiile de OOP se tin in fiecare marti (incepand cu 2 aprilie 2019) de la 6PM la ClujHub, etaj 3 Central. Aici gasiti un grup de FB unde ne putem sincroniza daca e nevoie. Daca nu ajunge nimeni pana la 6:30, evenimentul se anuleaza.

Cum ajung la ClujHub?

Planificare

Orar Stancalău Cristian OOP.

Note si Prezente Laborator

Informatica – Romana – Programare orientata obiect

Pagina titular curs: Prof. Istvan Czibula 

Texte probleme laborator

Regulament de baza

Reguli suplimentare la laborator

  • Fiecare student este responsabil sa verifice acuratetea datelor din tabelul de note si sa semnaleze eventualele nereguli, inainte de parasirea salii de laborator. Contestatiile ulterioare se vor ignora.
  • Se accepta prezenta cu alte grupe doar daca se trimite email cu explicatia motivului intemeiat, inainte cu cel putin 12 ore de laboratorul din orar (nu cel la care aplicati sa veniti). Atentie: Emailurile nesemnate se vor ignora, iar daca mai mult de 2 persoane aplica pentru laborator cu aceeasi grupa, doar primii 2, in ordinea trimiterii emailului pot fi acceptati.
  • Laboratoarele din ziua curenta se verifica cu prioritate. ATENTIE: riscul ca timpul sa fie insuficient pentru a preda laboratoarele anterioare si-l asuma studentul. Pentru a preveni situatia in care din lipsa de timp acumulati inca un punct de penalizare, incercati sa predati toate laboratoarele la timp!

Important

Laboratoarele vor primi nota doar in urmatoarele conditii:

  • Proiectul compileaza, ruleaza si interfata cu utilizatorul se descrie pe sine (nu asteapta input fara mesaj, nu afiseaza rezultate fara descriere)
  • Codul este formatat (Ctrl+K, Ctrl+D in VS, Ctrl+Alt+L in CLion, Ctrl+Shift+F in Eclipse)
  • Toate metodele au specificatiile scrise in englezadeasupra antetelor
  • Metodele respecta Single Reponsibility Principle (SRP) – exemplu: nu calculeaza si si printeaza; nu returneaza si si creaza efecte secundare pe parametri (pe cat posibil)
  • Stilul de cod este consecvent (daca s-a ales snake case pentru variabile, nu apar si camel case la intamplare). Notiuni de code style se gasesc aici.
  • Acoperirea testelor (test coverage) este >=99% (conform OpenCPPCoverage) cu exceptia codului de UI

Resurse

Bjarne Stroustrup – The Essence of C++  –  https://www.youtube.com/watch?v=86xWVb4XIyE
Bjarne Stroustrup – Writing good C++ 14   – https://www.youtube.com/watch?v=1OEu9C51K2A

Contact

Pentru a evita situatii in care mesajele nu ajung la destinatie sau intra in spam, va rog sa imi trimiteti email-uri pe stanky[at]cs.ubbcluj.ro, doar de pe casutele de UBB, cu titlu: “OOP – {ceva specific}” sau  “POO – {ceva specific}”. Nu garantez ca mesajele trimise in alt mod vor ajunge sa fie citite.

Diverse

Oportunitate voluntariat in cadrul KisdGoTech Cluj. Pentru cei dintre voi carora va place sa lucrati cu copii, poate fi o ocazie buna sa va implicati. Formulatul de inscriere il gasiti aici.
Pentru mai multe informatii descre KidsGoTech Coder Dojo, puteti accesa www.kidsgotech.org/ sau pagina de Facebook www.facebook.com/kidsgotech.org/.

Precizare: Participarea la voluntariat nu atrage beneficii in cadrul cursurilor de la universitate, insa implicarea in astfel de activitati este foarte apreciata de angajatori in CV.